Waar moet het bestand en de afbeelding aan voldoen?

Voor het zeefdrukken, om een mooie afdruk te maken van jouw ontwerp moet het bestand dat je gaat uploaden aan een aantal eisen voldoen. Je hebt geen ingewikkelde software nodig, Microsoft Word is al voldoende.

Maar hoe netter het bestand, hoe netter de print. Dus als je de mogelijkheid hebt om een pdf bestand vanuit een vectorbestand te maken (exporteren), zoals bijvoorbeeld Affinity Designer, Inkscape, of Adobe Illustrator, dan geniet dat de voorkeur.

 

We raden je aan om op een PC te werken, niet op een telefoon.

Stap voor stap...

 1. Je opent Microsoft Word
 2. Documentformaat moet ingesteld zijn op A4
 3. Je typt daar jou tekst, of tekent jouw afbeelding of je voegt een afbeelding in
 4. Je gaat naar 'Bestand', 'Opslaan als' 
 5. Je geeft het bestand een naam
 6. Je slaat het op als een .PDF bestand
 7. Klaar!

Tip - neem paskruizen op in jouw ontwerp in het geval van meedere kleuren zeefdrukken

Ga je meerdere kleuren afdrukken in één afbeeldingen? Dan raden we je aan om 4 paskruizen in jouw ontwerp op te nemen. Dan komen de afdrukken allemaal precies op dezelfde plaats. 

paskruis paskruizen voor zeefdrukken

Hoe uploaden per kleur / ontwerp?

Per kleur heb je 1 folie nodig. Dus ga je 3 kleuren zeefdrukken, dan heb je 3 folies nodig. Dus in het geval van onderstaande afbeelding heb je 1 folie nodig voor het rood, 1 folie voor het geel en 1 folie voor de zwarte lijnen. En je upload dan dus ook 3 verschillende bestanden (Je upload bestand 1, voeg toe aan winkelwagentje en klik op 'verder winkelen'. Dan voeg je bestand 2 toe etc.

Als dit toch niet helemaal duidelijk is, bekijk dan de video op YouTube waarin we laten zien hoe je deze afbeelding zeefdrukt in 3 kleuren. Klik hier.

 

makkelijk thuis zelf zeefdrukken met kinderen
zeefdrukken afbeelding meerdere kleuren printen

Controleer jouw bestand!

Het is belangrijk dat het bestand géén pixels bevat. Want dan krijg je rafelige randjes en dat is niet mooi bij het afdrukken, de afbeelding of de tekst is dan onscherp. Controleer het .PDF bestand dus goed voordat je het gaat uploaden!

Stappen:

 1. Open het .PDF bestand
 2. Klik boven in het scherm op 'inzoomen', dat is het plusje (+) of type bijvoorbeeld '1000%' in.
 3. Bekijk dan de lijntjes in jouw afbeelding.
 • De afmeting van het document is A4 (dat is: 210 x 297 mm)
 • Je upload het A4 pdf bestand, dus géén andere formaten

Wij verzorgen géén artwork en opmaak, dat moet je zelf (laten) doen. We passen dus ook geen afmetingen aan. Jij stuurt een A4-formaat bestand in en dat nemen wij 1:1 over. 

Fout en goed

Hieronder een voorbeeld. Dit geldt voor zowel lijnen, afbeeldingen en teksten.  Als je de .PDF vergroot moeten de lijnen glad zijn, en niet rafelig (tenzij dat jouw bedoeling is natuurlijk).

 

resolutie afbeelding zelf zeefdrukken
resolutie afbeelding zelf zeefdrukken