Zeefdrukramen

Professionele zeefdrukramen

Wij verkopen verschillende soorten zeefdrukramen. Deze ramen kun je gebruiken met emulsie en belichten, maar wij zijn meer fan van het zeefdrukken met sjablonen. Je bevestigt het waterbestendige sjabloon onder het raam en je kunt direct gaan zeefdrukken!

Wij adviseren zeefdrukramen met aluminium frames omdat die altijd super strak machinaal worden gespannen. Er zijn ook zeefdrukramen met houten frames maar die worden vaak met de hand bespannen met als gevolg een ongelijke spanning van het gaas en dus minder mooie afdrukken.

Een zeefdrukraam bestaat uit allemaal draden die kruislings machinaal mooi strak zijn gespannen op het frame. Hoe minder draden hoe groter de openingen zijn in het gaas en hoe meer inkt er dus doorheen gaat. Hoe meer draden hoe kleiner de openingen zijn in het gaat en hoe minder inkt er doorheen gaat. Dat wordt de gaasdichtheid genoemd en uitgedrukt in een getal en een letter T (threads dus draden). Dat gaat bijvoorbeeld van een gaas met 24T tot 140T. Hoe lager het getal hoe meer inkt er doorheen gaat. 

Voor textiel kun je bijvoorbeeld 32T/54T gebruiken en bij materialen die glad zijn, zoals glas en metaal gebruik je een raam van 120T.

Een prima zeefdrukraam voor zowel licht als donker textiel is een raam met gaasdichtheid 54T.
Voor papier raden we een raam aan met een gaasdichtheid van 90T.

TIP! Meer uitleg over frames en gaasdichtheid lees je op de pagina met tips & trucs! 


Weergave:


Bezig met laden...

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies