Het zeefdrukken op behang of muren

Ja ja inderdaad! Je kunt ook op behang of geverfde muren zeefdrukken. Pimp nu eindelijk eens die saaie muur in de woonkamer op! Op wat dacht je van de babykamer?

Als je gaat zeefdrukken op muren is het wel belangrijk dat de muur glad is en dat de muur de verf absorbeert. En uiteraard een schone en vetvrij oppervlakte zodat de inkt goed pakt.

Je kunt dus ook zeefdrukken met latex muurverf. Misschien heb je thuis nog wel wat restjes muurverf staan? Dan kun je daar nu super leuke dingen mee doen. Het is wel belangrijk dat de muurverf op waterbasis is, en niet te dik of te dun. Want als de muurverf te dik is, dan gaat het niet door de gaatjes van de zeef en als het te dun is, dan loopt alles er te snel doorheen en wordt het een rommeltje.

Muurverf op kleur brengen

De muurverf kun je zelf ook op kleur brengen door verschillende kleuren met elkaar te mengen of door er bijvoorbeeld acrylverf aan toe te voegen. Ga je eigen kleurtjes maken, vergeet dan niet om het 'recept' op te schrijven op een etiketje op het verfpotje, dat is handig voor later.

Extra handjes zijn handig!

We raden je aan om dit niet alleen te doen want dan kom je handen te kort. Eén persoon houdt het frame vast tegen de muur en de andere persoon trekt met de rakel over het gaas, in dit geval van onder naar boven. Als je het een gedoe vindt met de rakel dan kun je ook een sponsje gebruiken. Je doopt het sponsje in de verf en wrijft voorzicht over het gaas. Niet te hard en te veel maar ook niet te weinig en te zacht. Ook nu geldt weer… eerst eventjes testen en uitproberen.

 

Belangrijk! De glimmende kant van de folie komt op het behang/muur, de inkt komt op de ruwe kant.

 

muren muur behang zelf bedrukken zeefdrukken

Tip!

Op YouTube hebben we van de diverse tips video's gemaakt. Dus bekijk ze op ons YouTube kanaal, klik hier.