Waar kun je op zeefdrukken?

Je kunt op allerlei materialen zeefdrukken...

Denk aan textiel, hout, papier, karton, een muur, behang, meubilair, kleding, petjes, steen, gips en nog veel meer!

Het is daarbij wel belangrijk dat je de juiste inkt gebruikt. Want de inkt om te zeefdrukken op textiel, kun je niet gebruiken om te zeefdrukken op keramiek of porselein. Dus feitelijk… The Sky Is The Limit! Maar we raden je wel aan om  altijd eerst een paar testjes te doen.

Ideetjes om op te zeefdrukken...

  • Wat dacht je van een zelf bedrukt tafelkleed? Ontwerp je eigen stof en maar daar zelf kleding van of kussenhoesjes (of verkoop de stof aan anderen).
  • Pimp je gordijnen
  • Pak die oude saaie blouse eens aan die super lekker zit maar wel een leuk printje kan gebruiken
  • Ga aan de slag met die grote witte muur in de woonkamer
  • En die eetkamerstoelen die wel een nieuwe look kunnen gebruiken.
  • Hadden we de lampenkampen al genoemd?

Heb je een webshop? Heb je er wel eens er aan gedacht om je eigen verpakkingsmateriaal te ontwerpen en te maken? Dat gaat super makkelijk en snel. En je bent niet gebonden aan een drukker waar je gelijk 1000 tasjes moet bestellen en hoge opstartkosten moet betalen en lang moet wachten totdat het wordt geleverd. En ruimte moet hebben in je magazijn om alles op te slaan….

Nee… je koopt zelf blanco tasjes, enveloppen, kaartjes, of papier in en je gaat die zelf bedrukken. Op die manier beperk je je voorraad en je bent super flexibel omdat je kunt inspelen op de actualiteit… D

Dus met Kerst maak jij je eigen kerstpapier, en met Valentijnsdag bedruk jij eventjes snel zelf jouw inpakpapier of een leuke afbeelding op de enveloppen die je naar je klanten stuurt, etc.  

Zit je nog?

Of stuiter je nu al rond met heel veel ideetjes wat ons super toffe zeefdruksysteem jou kan bieden? En dat allemaal milieuvriendelijk op waterbasis!

 

Tip!

Op YouTube hebben we van de diverse tips video's gemaakt. Dus bekijk ze op ons YouTube kanaal, klik hier.

 

wat is zeefdrukken?